Pravila

Pročitaj pravila na serveru

 

 

Na serveru je strogo zabranjeno:
WallHack (WH), AimBot, Roccat, No recoil, Skripte, Macro, Fast shooting addons, Scroll shooting, Glitch, Overkill, Kamp!
Kratki pregled pravila (objašnjenja su niže u tekstu):
-       Zabranjeno korištenje bilo kakvih cheatova (Wh, Aim, Roccat, No recoil, Skripte)
-       Zabranjen Kamp duže od 5 sekundi
-       Zabranjen Grenade launcher, Juggernaut, Martydom, Last stand, Rpg, Glitch, Overkill
-       Zabranjeno je psovati i koristiti vulgarne nadimke
-       Zabranjeno je uznemiravanje ili vrijeđanje na osnovu nacionalne, vjerske, rasne, spolne ili bilo koje druge osnove
-       Zabranjeno oglašavanje
-       Zabranjen spam
-       Zabranjeno narušavanje sigurnosti
-       Zabranjeno politička, nacionalna, vjerska i ostala prepiranja

Misliš da je netko chiter?
Prijavi ga adminu na serveru ili u za to predviđen odjeljak!

Osnovna pravila
Na serveru nije dozvoljena upotreba vulgarnih ili uvredljivih izraza i nadimaka. 
Ukoliko ih budete koristili administratori će Vas bez upozorenja izbaciti sa servera.
Nije dozvoljeno dosađivati adminima s pitanjima “kako dobiti admina” i slično jer se odgovori na takva pitanja nalaze ovdje.
Igrači i admini na serveru nisu tu da bi trpjeli Vaše uznemiravanje ili vrijeđanje. Vrijeđanje na osnovu nacionalne, vjerske, rasne ili bilo koje druge osnove je najstrože zabranjeno i rezultirat će banom. Političke rasprave nisu dozvoljene.

Cheatanje
-       Na serveru je najstrože zabranjeno upotrebljavati bilo kakve cheatove, skripte ili iskorištavati bugove u igri. Takav način igre rezultirat će trajnim banom sa servera!
-       Server omogućuje slikanje igrača, odnosno uzimanje screenshot-a prikaza igrača, pomoću čega administatori provjeravaju dali igrači haksaju i koriste nedopuštena sredstva!
-       Jedino administratori koji imaju mogućnost slikanja, imaju dozvolu banat igrača zbog haksa
-       Sliku igrača koji haksa, administator je dužan staviti u Cheater Gallery!

Overkill
-       Dozvoljen overkill ako igrač ima overkill i koristi dvije automatske puške
-       Dozvoljen overkill ako igrač ima overkill i koristi dva snajpera
-       Server koristi anti-overkill skriptu koje onemogućava korištenja overkilla. Kada igrač pokuša koristiti overkill, aktivira se skripta, zatim igraču oduzima oružje, te mu da dva pištolja M9 (Beretta 92FS)

Glitch (mape Overgrown, Ambush, Coutdown, Backlot, District)
-       Mapa Overgrown – Zabranjeno je penjanje na krov kuće! Bilo kakvo skakutanje, izigravanje klokana po krovu! Nije bitno radi li se o kampu sa snajperom, automatskom puškom…zabranjeno je! Upozorenje, te warn, naposljetku kick igrača. Isto vrijedi i za sve ograde, brvnare i druge kuće do kojih se može preko ograde!
-       Mapa Ambush – Dozvoljeno je skočiti na tenkove, pucati i ubiti igrača. Također je dozvoljeno boraviti na tenku (poštujte pravilo kampa i overkilla)!
-       Mapa Countdown – Zabranjeno je penjanje na rakete, skakutanje ili bilo što tome slično! Nije bitno radi li se o kampu sa snajperom, automatskom puškom…zabranjeno je! Upozorenje, te warn, naposljetku kick igrača!
-       Mapa Backlot – Zabranjeno je penjanje i dolazak na krov kuće (kuća na sredini mape). Nitko se ne smije penjati na krov, krov ne curi, ne treba ga popravljati. Nije bitno radi li se o kampu sa snajperom, automatskom puškom…zabranjeno je! Upozorenje, te warn, naposljetku kick igrača!
-       Mapa District – Zabranjeno se penjati prolaz do tržnice, kao i skakutati, boraviti, kretati se po nadstrešnicama iznad tržnice!

Što je kamp?
-       Kamp je statiranje na jednom mjestu bez snajpera, dulje od 5 sekundi!
-       Dozvoljen kamp je jedino u slučaju korištenja snajpera, u neograničenom vremenskom periodu, ako se poštuje pravilo overkilla!
-       Što se tiče zastajkivanja tijekom igre iza zida, kante, kućice, prozora zbog repetiranja, oporavka od ranjavanja. Zbog bacanja flasha, stuna, granate, pisanja je dozvoljeno i prihvatljivo.
-       Zastajkivanje iza već spomenutih dijelova mape, uporno iza baš svakog mogućeg kuta, u svrhu više killova, sačekuje da netko naiđe, je kamp.

Oglašavanje
-       Bilo kakvo oglašavanje Internet stranica ili drugih servera je strogo zabranjeno. Uporaba servera za reklamaciju nekomercijalnih ili komercijalnih stranica rezultirat će trajnim banom.
-       Također pozivanje drugih igrača da dođu na druge servere.

Spam
-       Spam je bezrazložno ponavljanje iste poruke na chatu koje nepotrebno zagušuju chat, a vi ometate ostale igrače.
-       Server koristi anti spam skriptu. Igrača koji uporna spama automatski upozori.
-       Spam je zabranjen!

Sigurnost
-       Zabranjeno je upotrebljavanje nickova sličnih onima koji koriste administratori. Pokušavanje da dođete do tuđih passworda, IP-ova i slično rezultirat će banom.
-       Promicanje bilo kakvih aktivnosti koje mogu ugroziti sigurnosne probleme ili nanijeti štetu drugim korisnicima servera ili samom serveru, na način da se ošteti i naruši privatnost njihovih računala, bit će najoštrije kažnjena!

Tagovi
-       Tagovi sa nacionalnim obilježjima koji mogu dovesti do svađe ili vrijeđanja na serveru te nisu dopušteni!

Prijava za klan
Ukoliko želite postat član {pR} klana to možete napraviti u za to predviđen odjeljak, tako da ostavite Vašu prijavu sa sljedećim podacima!
-       1. Nick u igri
-       2. Godina rođenja
-       3. Dosadašnje iskustvo u administriranju
-       4. Vlastita procjena ozbiljnosti
-       5. Čime se bavite u slobodno vrijeme
-       6. Koliko sati dnevno provodite igrajući na {pR} serveru
-       7. Mjesto i država iz koje dolazite

Administratori
-       Za to da se pridržavate “Pravila ponašanja” brinu se “administratori”, korisnici servera kojima je dozvoljen pristup posebnim naredbama (administratorskim funkcijama servera) i koji vas imaju pravo udaljiti sa servera ukoliko ne poštujete navedena pravila.
-       Administratori su dužni držati se ovih “Pravila ponašanja”, kao i svi ostali.
-       Optuživanje administratora na chatu ili admin sayu u vezi s njihovim akcijama može biti dovoljan razlog za izbacivanje sa servera. Ako se administrator ne ponaša sukladno ovim pravilima, tj. ponaša se nepravedno, prijavite ga.
-       Samo oni koji čitaju prijave, tj. sistemski administratori, mogu prozivati ostale administratore u vezi s njihovim djelovanjem.
-       Administratorima nije dozvoljeno korištenje svojih ovlasti i prava da bi ismijavali, omalovažavali ili prijetili ostalim igračima na serveru. Ukoliko dođe do toga, administrator koji je to počinio bit će suspendiran ili će, pak, ako je riječ o nečemu ozbiljnijem, izgubiti ovlasti.
-       Administratori ne služe samo da kikaju, warnaju ili banaju igrače na serveru.
-       Administratori imaju dužnost igrača upoznat s pravilima, objasniti mu pravila, reći mu sto je prihvatljivo i kako se treba ponašati. Lijepo mu reći pravila igre. To prvo napraviti. U slučaju da i dalje krši pravila, onda ga warnat (warnat, ne kikat). Ako opet krši pravilo opet warnat, i opet (nakon trećeg warna ide kik igraču). Ako se vrati nakon kika, opet krši pravila nastaviti s warnovima, nakon određenog broja warnova ide tempban!
-       Administratori ne idu u raspravu s igračima! Nikada i ni za što! Ako je slučajno igrač bez razložno dobio warn, i na to se žali. Ostati smiren, ne raspravljati se s njime. Nikome se neće ništa dogoditi ako dobije bezrazložno warn. (paziti da takvih situacija ima što manje)

Financiranje servera
-       Server se financira članarinom administratora i donacijama!
-       Članarinu plaćaju full admini, senior admini i super admini!
-       Ako želite možete dat donaciju za server to možete učinit uplatom na žiro račun ili putem PayPal računa
-       Podaci za donacije na žiro račun - Ime: Tomislav Prebeg IBAN: HR7623400091110595899
-       Podaci za donacije putem PayPal računa PayPal
-       
Članarinu mogu plaćat samo osobe starije od 18 godina!
-       Ukupni troškovi servera se dijeli s brojem članarina, te platiše dijele jednake troškove!

Dobivanje i micanje ovlasti na serveru
-       Svaki novo pridošli član na početku dobi ovlast moderatora, za dodjeljivanje ovlasti zaduženi su senior admini.
-       Aktivnošću, zalaganjem, uzornim ponašanjem, poštivanjem svih pravila nakon određenog vremena se napreduje u veći nivo admina s većim ovlastima.
-       Ovlasti full admina su isključivo za člana koji želi plaćati članarinu!
-       Smanjivanje ovlasti se događa ako pojedini član prekrši neko od pravila klana i servera. U slučaju težeg prekršaja postoji mogućnost trajnog izbacivanja iz klana, pa čak i servera!
-       Oduzimanje ovlasti se događa kad pojedini član ne poštuje pravilo ili je duže vrijeme ne aktivan!

Unban – žalbe na admine
-       Ukoliko ste nedužno banani i želite dobiti unban to možete napraviti na obrascu namijenjenom tome, tako da ostavite Vašu molbu predviđenom za to!
-       Vrlo je važno da napišete objektivno i istinito radi čega ste dobili ban!
-       Ukoliko ste jednom banani i niste zatražili unban te dobili dopuštenje da igrate na serveru admini su Vas dužni bez upozorenja izbaciti sa servera!
-       Također ukoliko ste dobili ban na 12 sati, a vi se vratite nakon sat, tako što ste promijenili key, admin će vas opet banati bez upozorenja.

Završne napomene
-       Vrlo je važno poštivati admine na serveru, jer te osobe nisu plaćene za svoj rad!
-       Svako može pogriješiti pa tako i admini – tada se javite i problem se riješi!
-       Nepoštovanje “Pravila ponašanja” dovest će do sankcija od strane admina na serveru!
-       Nepoštovanje admina, “Admin pravila ponašanja” bit će sankcioniran od strane sistem administratora!
-       U Vašem je interesu da poštujete pravila na serveru!

{pR} Phoenix Reborn Tim


Copyright © {pR} Phoenix Reborn 2019

Izrada: {pR}Stricek & {pR} GAC